Home Blog Οι τελευταίες τάσεις στη μόδα των κοσμημάτων και πώς τα μακραμέ κοσμήματα εντάσσονται σε αυτή.

Οι τελευταίες τάσεις στη μόδα των κοσμημάτων και πώς τα μακραμέ κοσμήματα εντάσσονται σε αυτή.

Η μόδα των κοσμημάτων εξελίσσεται συνεχώς, με τις νέες τάσεις να προσθέτουν φρεσκάδα και καινοτομία στο χώρο. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο πρόσφατες τάσεις και πώς τα μακραμέ κοσμήματα εντάσσονται σε αυτές.

1.   Φυσικά υλικά και βιωσιμότητα

Η αυξανόμενη συνειδητοποίηση της προστασίας του περιβάλλοντος έχει οδηγήσει σε μια στροφή προς τα φυσικά και βιώσιμα υλικά στα κοσμήματα. Τα μακραμέ κοσμήματα που κατασκευάζονται από φυσικά νήματα και κλωστές, ταιριάζουν απόλυτα με αυτή τη τάση. Επίσης, η χειροποίητη φύση τους μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σύγκριση με την μαζική παραγωγή.

2.  Boho στυλ

Το boho στυλ παραμένει δημοφιλές, με επιρροές από τη φύση και την τέχνη. Τα μακραμέ κοσμήματα αποτελούν βασικό στοιχείο αυτού του στυλ και προσθέτουν μια μοναδική πινελιά σε κάθε εμφάνιση.

3. Maximalism

Η τάση του maximalism αφορά την αγάπη για τα μεγάλα σχέδια και τα έντονα χρώματα. Ένα μακραμέ κολιέ ή μεγάλα εντυπωσιακά σκουλαρίκια μπορούν να προσθέσουν αυτό το “ουάου¨στοιχείο σε κάθε εμφάνιση.

4. Μίξη μεταλλικών, ημιπολύτιμων και φυσικών υλικών.

Ο συνδυασμός μεταλλικών, ημιπολύτιμων στοιχείων με φυσικά υλικά είναι μια τάση που κερδίζει έδαφος. Τα μακραμέ κοσμήματα μπορούν εύκολα να συνδυάσουν ασήμι, μπρούτζο, ατσάλι, ημιπολύτιμους λίθους, να δημιουργήσουν μια μοναδική αντίθεση και να προσθέσουν λάμψη. Όλα αυτά δίνουν μια μοντέρνα και ταυτόχρονα φυσική αίσθηση.

5. Προσωποποιημένα κοσμήματα

Η ανάγκη για προσωπική έκφραση οδηγεί σε μια αυξανόμενη ζήτηση για προσωποποιημένα κοσμήματα. Τα μακραμέ κοσμήματα προσφέρουν άπειρες δυνατότητες προσαρμογής με διαφορετικά χρώματα, σχέδια, προσωπικά στοιχεία όπως αρχικά ή λέξεις με συμβολική αξία.

6. Πολυχρωμία

Η μόδα των κοσμημάτων αγκαλιάζει πλέον την πολυχρωμία και τα έντονα χρώματα. Τα μακραμέ κοσμήματα με την χρήση πολύχρωμων νημάτων, μπορούν να προσθέσουν χρώμα και ζωντάνια σε κάθε ντύσιμο

Όπως λοιπόν μπορούμε να δούμε τα μακραμέ κοσμήματα προσαρμόζονται άψογα στις τάσεις της μόδας, διατηρώντας τη μοναδικότητα τους και την καλλιτεχνική τους αξία!!!

Θέλεις κι εσύ να ξεχωρίζεις κάθε στιγμή της ημέρας; Ακολούθησε με στο instagram ή κάνε like στη σελίδα μου στο  facebook

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *